Over mij

Terugkijkend op een prachtige loopbaan bij diverse organisaties besloot ik te stoppen  om mijn werkelijke drijfveren te onderzoeken. Ik kreeg de mogelijkheid een loopbaantraject te gaan volgen. Dit zette me aan het denken. Vragen die me bezig hielden waren: Hoeveel invloed heb ik op mijn leven? Wat doen mensen precies die het werk doen wat ze het liefste doen? Hoe komt het dat er mensen zijn die gericht zijn op het goede in het leven, terwijl anderen dat niet lukt? Wat levert het overwinnen van angst op? Hoe werkt motivatie? Wanneer ontwikkelt iemand zich optimaal? Met deze en vele andere vragen heb ik me intensief bezig gehouden.

Wat als je een plek in jezelf vindt, als je van daaruit beslissingen neemt en daarmee verder leeft?

Dit resulteerde in het volgen van de opleidingen NLP practitioner en een opleiding tot erkend loopbaanadviseur om vervolgens te starten met mijn eigen bedrijf “Weenink Loopbaanadvies”. Een van de redenen was dat ik dit optimaal kon combineren met mijn drie kinderen. Een andere reden voor mijn overstap was dat ik onafhankelijk wilde zijn. Ik koos ervoor om het heft in eigen hand te nemen. Niet dat ik daarmee zeg dat iedereen ondernemer moet worden, maar wel dat jij ook het heft in eigen hand kunt nemen. Zelf weten waar je staat en waar je voor gaat. Zelf bepalen wat jouw volgende stap is.

Daarnaast interesseert het me mateloos waarom en waardoor mensen (kunnen) veranderen. Het is ongelooflijk wat ik door dit traject bij mezelf en daardoor ook voor mijn omgeving ontwikkeld heb.  Het is prettig om te beschikken over vaardigheden waarmee ik  beweging kan bevorderen.

Als loopbaanadviseur begeleid en ondersteun ik mijn cliënt bij het vitaliseren van het loopbaanperspectief door het (her)ontdekken van eigen kwaliteiten, talenten en ambities, al dan niet binnen de eigen organisatie. Betrokkenheid, met voldoende ruimte voor jouw gedachten en gevoelens, maar tegelijkertijd met nieuwsgierigheid en afstand kunnen kijken en luisteren. Als jij overtuigd bent van jezelf, zullen anderen daarin echt meegaan en jou helpen en volgen.

Menu