Loopbaanbegeleiding

Verandering in je loopbaan is mogelijk wanneer je de opvattingen over mogelijkheden ter discussie durft te stellen. Vaak zit je vast aan oude opvattingen over wie je ‘moet’ zijn of worden. Onbewuste normen, waarden en gedragspatronen blijken meer invloed te hebben dan je wilt en staan in de weg. Naast je loopbaan wil je ook nog genieten van je privéleven. Daarnaast heb je nog een relatie met de wereld waartoe je je verhoudt en waarin je al of niet voldoende ruimte voor jezelf creëert. Tenslotte is het de vraag met welke intensiteit je wilt leven. Wil je een leven leiden dat je als zinvol ervaart en dat  je steeds opnieuw vitaliteit geeft?

Werkwijze

We starten het loopbaanonderzoek met een vrijblijvend oriëntatiegesprek omdat ik het belangrijk vind je te ontmoeten en jouw vragen en verwachtingen uit te diepen Wat wil je bereiken, wat wil jij veranderen in je leven, wat gun je jezelf? Ik ga voor een oplossingsgerichte aanpak: de oplossing is het uitgangspunt, niet het probleem.

Vanuit een no-nonsense houding zal ik jou uitdagen om de verdieping in jezelf te zoeken en de antwoorden uit jezelf te halen. Want ik geloof oprecht dat het antwoord al in je zit. Echter vaak hebben we wat hulp nodig om dat te kunnen zien.

Ik stel veel vragen, luister en stem op je af. Ook luister ik tussen de regels door naar wat niet wordt gezegd en benoem wat me opvalt.  Naast onze gesprekken geven opdrachten nieuwe inzichten in jezelf. De opdrachten zijn geen doel op zich maar een middel, zijn ondersteunend en zetten je in beweging. Hierdoor worden je verlangens, maar ook je blokkades duidelijk. Vervolgens help ik je bij het maken van je eigen keuzes en dat geeft ruimte om desnoods de gebaande paden te verlaten.

Verloop

Een loopbaantraject is maatwerk. Jouw specifieke vragen bepalen de duur en het aantal sessies van je traject. Maar om je een idee te geven: denk aan maximaal 5 tot 7 sessies in een periode van ongeveer 4 maanden. Eventueel behoort blended coachen ook tot de mogelijkheden.

Menu