Outplacement

Het kan iedereen overkomen: dat je door de omstandigheden gedwongen wordt om uit te kijken naar een nieuwe werkkring. Bijvoorbeeld door een kentering in de organisatiestructuur, verschil van inzicht in de koers van de onderneming, een conflict, een fusie of gewoon doordat een bedrijf of instelling moet afslanken. Wat nu?

Hoe dan ook zal een situatie als deze veel vragen en twijfels bij je oproepen. In een outplacementtraject bij Weenink Loopbaanadvies krijg je de ruimte het verlies van je baan te verwerken en je vervolgens op te maken voor een frisse start in een nieuwe omgeving. Maar dan wel één die echt bij je past en waarin jij het tempo bepaalt. Het is belangrijk dat er goede afspraken worden gemaakt, bijvoorbeeld in een vaststellingsovereenkomst. Je kunt vaak kiezen tussen een ontslagvergoeding of outplacement. Outplacement kun je omschrijven al een betaalde heroriëntatie op de arbeidsmarkt. Oftewel; je gaat op zoek naar een nieuwe baan.

Bij een outplacement krijg je een vastgestelde periode om een nieuwe baan te vinden. Kies je voor een vergelijkbare baan of wil je het roer omgooien? Komen we tijdens het traject tot de conclusie dat je je in de richting van zelfstandig ondernemerschap wil bewegen, dan ondersteunt Weenink Loopbaanadvies je daarbij.

Hoe werkt een outplacementtraject?

Er bestaat geen standaardprocedure voor een outplacementtraject; simpelweg omdat ieder mens anders is. Weenink Loopbaanadvies is erin getraind om per individu een passend outplacementtraject op te stellen. Je kunt rekenen op deskundige begeleiding. Met de hulp van loopbaancoaching zul je met meer inzicht in jezelf, meer motivatie, meer zelfvertrouwen en met een positieve blik op de toekomst je weg vinden! Denk bijvoorbeeld aan trainingen voor het verbeteren van je CV, voor effectiever solliciteren, het inzetten van social media, leren netwerken etc.

Menu